E517c68d490921a58912e633182c5bac

Η ιστορία μας

SCROLL DOWN

H ιστορία

Από το 1965 η οικογενειακή μας επιχείρηση δραστηριοποιείται ως καινοτόμο Floral Studio, παρέχοντας υπηρεσίες ανθοστολισμού για ένα μεγάλο φάσμα εκδηλώσεων.

Οι υπηρεσίες μας ανθοστολισμού και διακόσμησης όπως και η τεχνογνωσία μας αναβαθμίζονται και ενημερώνονται συνεχώς και είναι διαθέσιμες σε όλη την Ελλάδα.

Από ιδιωτικές στιγμές, σε συμβολικά μυστήρια έως και μεγαλοπρεπείς εκδηλώσεις, το όραμα σας είναι ο πυρήνας της δημιουργικότητάς μας. Οι αγαπημένοι επαγγελματίες της ομάδας μας θα δώσουν ζωή στο προσωπικό σας στυλ ανθοστολισμού.

 

1965

Θεμέλια για το μέλλον

Πίσω στο 1965 τότε που όλα ξεκίνησαν στον Άγιο Κων/νο στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, o Ηλίας Νικ. Μουστάκης νιώθει την ανάγκη να ξεδιπλώσει την αγάπη του για τα λουλούδια, σε συνδυασμό με την παράδοση της οικογένειας του στο εμπόριο. Σε μια γειτονιά, λοιπόν, που ήταν γεμάτη από ανθοπωλεία εκείνη την εποχή, και που το εμπόριο ήταν ομαδικό και παρεΐστικο, δημιουργείται σε αυτό το πνεύμα και το πρώτο κατάστημα της οικογένειας.

1967

Oικογενειακή υπόθεση

Μόλις 2 χρόνια αργότερα, έρχεται στο προσκήνιο ο Νίκος Ηλ. Μουστάκης, εκφράζοντας δυνατά την επιθυμία του να ανοίξει τα δικά του φτερά. Εκπροσωπόντας τη 2η γενιά, με αγάπη και ευαισθησία, ανοίγει ένα νέο κατάστημα στη Λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου Α’ 25 στον Πειραιά. Μαζί του, τίθονται νέοι στόχοι για την οικογενειακή επιχείρηση, αναμεσά τους μια νέα αισθητική και φιλοσοφία με πρωτοπόρα χρακτηριστικά για τα έως τότε δεδομένα στον κόσμο των ανθοπωλείων και της διακόσμησης.

1997

Νέα εποχή με γυναικεία νότα

Προσέγγιση γένος θηλυκού εμφανίζεται 10 χρόνια αργότερα και δεν είναι άλλη από την μικρη κόρη του Νίκου Ηλ. Μουστάκη. Είναι νέα και ανήσυχη και διεκδικεί μια θέση στον κόσμο των λουλουδιών, θέλoντας και εκείνη να ξεδιπλώσει τις ευαισθησίες της, την αγάπη της για την διακόσμηση, τα λουλούδια, αλλά και την επικοινωνία με τον κόσμο. Είναι 21 του Νοέμβρη, η ημέρα της ονομαστικής της εορτής, που ακούει το πολυπόθητο ΝΑΙ και την συγκατάθεση του να γίνει μέλος της ομάδας. Έτσι, πάτερας και κόρη, ο Νίκος και η Μαρία ξεκινάνε το κοινό τους ταξίδι με νέους στόχους, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση φανεί στον δρόμο τους.

2000

Η οικογενειακή επιχείρηση συνεχίζει να ανθίζει

Είναι 3 χρόνια αργότερα που αρχίζει σταδιακά να ολοκληρώνεται η μετάβαση στην 3η γενιά. Ο μικρότερος γιος του Νίκου Ηλ. Μουστάκη ξεκινάει δειλά δειλά τα πρώτα του βήματα δίπλα στον πατέρα και την αδερφή του. Χαρακτήρας χαμηλών τόνων και πολύ διακριτικός παρατηρεί με ιδιαίτερη προσήλωση την καθημερινότητα και έτσι μυείται στην ανθοδετική και στην επιμέλεια. Ο Ηλίας ταυτίζεται με τον πατέρα του σε πολύ μεγάλο βαθμό και παράλληλα αρχιζει να εξερευνά τις δυνατότητες του και να πειραματίζεται και εκείνος στον κόσμο των λουλουδιών. Το κοινό όραμα και η όρεξη για δημιουργία αποτελούν τις κινητήριες δυνάμεις για τα επόμενα βήματα των τριών τους.

2004

Απελευθέρωση των δυνατοτήτων

Είναι μια χρονιά ορόσημο για την οικογενειακή επιχείρηση, μια χρονιά που όλα τα μέλη της ξεχωριστά, αλλά και όλα μαζί, απελευθερώνουν την δημιουργικότητα τους. Μια πολύ προσεγμένη ανακαίνιση στον χώρο με νέες γραμμές και αισθητικές παρεμβάσεις θέτει πολλά υποσχόμενες προοπτικές! Το 2004 η οικογενειακή επιχείρηση αισθάνεται πλέον έτοιμη να δείξει σε όλους τους πελάτες της που έχουν ταυτιστεί μαζί της τι μπορεί να δώσει και τα καταφέρνει ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη της διακόσμησης και της ανθοδετικής.

2008

Η κληρονομιά του πατέρα μας

Η ζωή έχει πολλές εκπλήξεις, άλλες πολύ όμορφες και άλλες λιγότερο. Μια από αυτές ήταν και αυτή η χρονιά για την οικογενειακή επιχείρηση, όταν τα αδέρφια Μαρία & Ηλίας κλήθηκαν πολύ ξαφνικά να συνεχίσουν αυτό το δημιουργικό ταξίδι μόνοι τους, παίρνοντας την σκυτάλη για να εκπροσωπήσουν πλέον και επίσημα, με δημιουργικό άγχος, την 3η γενιά· βάζοντας μοναδικό τους στόχο να γίνουν αντάξιοι συνεχιστές της.

2013

Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα

Πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του ο Νίκος Ηλ. Μουστάκης είχε την επιστροφή στις ρίζες του, ένα όνειρο που τα παιδιά του κάνουν πραγματικότητα φέρνοντας την οικογενειακή επιχείρηση στη Νάξο, ανοίγοντας για πρώτη φορά υποκατάστημα ανθοπωλείου σε νησί. Στην ιδιαίτερη πατρίδα τους δημιουργούν το πρώτο, με εξειδικεύμενες υπηρεσίες τόσο στο κομμάτι της ανθοδετικής όσο και στης διακόσμησης, περνώντας την έννοια ανθοπωλείο στο νησί σε μια άλλη διάσταση.

2015

Κλείνοντας μισό αιώνα δημιουργίας

50 χρόνια-μισός αιώνας, πολλές προκλήσεις, πολλές δυσκολίες, αλλά και πολλές δημιουργικές στιγμές. Μόνο περηφάνεια σε γεμίζει η αίσθηση το να γιορτάζεις 50 χρόνια ύπαρξης της οικογενειακής επιχείρησης, πόσο μάλιστα να σε βρίσκουν στο τιμόνι της. Είναι τιμή μας να εκπροσωπούμε αυτή την κληρονομιά στον κλάδο του εμπορίου και της διακόσμησης συνεχίζοντας να γράφουμε ιστορία.

2017

Επανασυστήνοντας τον εαυτό μας

O μισός αιώνας δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητος, έτσι αποφασίζουμε να τον γιορτάσουμε μαζί σας δημιουργώντας τη νέα εταιρική μας ταυτότητα! Με βάση την αισθητική μας, τις αξίες που μας χαρακτηρίζουν, την βαρύτητα του ονόματος και της ιστορίας του, το αποτέλεσμα ξεπερνάει κάθε προσδοκία, και το αγκαλιάζετε όπως και εμάς!

2019

Διευρύνοντας τους ορίζοντες μας

Είναι πολλές οι φορές που η οικογενειακή μας επιχείρηση έχει χαρακτηριστεί «ανήσυχη», ένας χαρακτηρισμός που έχουμε κερδίσει επάξια και μας αρέσει πολύ! Δημιουργείται το νέο μας παιδί το Ohayo Tea House, ένα όραμα του Νίκου Ηλ. Μουστάκη που έρχεται να παρει ζωή από το μακρινό 1990. Με το εγχείρημα αυτό ήθελε να φέρει τον άνθρωπο όλο και πιο κοντά στον κόσμο των λουλουδιών και των φυτών κοντά στην δική του καθημερινότητα και ευλογία, και να μπορεί να την μοιραστεί με τον υπόλοιπο κόσμο ώστε να έχουν την ίδια εμπειρία σαν τη δική του, να εργάζεσαι δηλαδή σε έναν χώρο γεμάτο άνθη, χρώματα και αρώματα. Να μπορούν να πίνουν ένα ρόφημα σε έναν κήπο, σε έναν ανθόκηπο, και όχι μόνο. Έτσι ήρθε το Ohayo, ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα λίγο πριν όλη η ανθρωπότητα μπει σε παύση, τα καταφέρνει όμως και συνυπάρχει με το καινούριο πλέον Floral Studio της οικογενειακής μας επιχείρησης σε νέα γειτονιά, και στον ιδιόκτητο πλέον χώρο μας στη Δάφνη, στο κέντρο της Αθήνας.

2022

Ακόμα ένα σημείο στο χάρτη

Οι Κυκλαδες μας αγάπησαν, μας αγκάλιασαν, και έτσι ήρθε η ώρα για άλλο ένα νησί στο χάρτη να αποκτήσει το δικό του ανθοπωλείο. Ανοίγουμε λοιπόν το 2ο υποκατάστημα της οικογενειακής μας επιχείρησης στο νησί της Ίου, ένα ακόμα όμορφο νησί του Αιγαίου. Δημιουργούμε ένα workshop, με επαγγελματικές εγκαταστάσεις στο εσωτερικό του, έτοιμο να υποστηρίξει οποιουδήποτε όγκου εκδήλωση με την ομάδα μας πάντα έτοιμη να σας υποδεχτεί.

2023

Τι καινούριο ακολουθεί;

Νιώθουμε ευλογία που ακόμα δημιουργούμε, έχουμε έμπνευση και είμαστε γεμάτοι δύναμη και όρεξη για νέες καλοδεχούμενες προκλήσεις…

Είμαστε εδώ με σκέψεις και νέα οράματα, και το οφείλουμε στον κόσμο που πίστεψε σε εμάς, στην αισθητική μας, μας στήριξε και εξακολουθεί να το κάνει.

Ανυπομονούμε λοιπόν για τα επόμενα…εσείς;

315354324 451922126879740 2430422589416779802 N

Μαρία Μουστάκη

Floral & Event designer – Interior decorator

Το όνομα μου είναι Μαρία, αλλά οι περισσότεροι με φωνάζουν με το επώνυμό μου – Μουστάκη. Οι μέρες φαίνονται να είναι εκπληκτικά μικρές σε σχέση με την ατελείωτη ενέργεια μου. Μου αρέσει να επικοινωνώ με τους ανθρώπους – οι γρήγορες και έξυπνες συζητήσεις είναι το αγαπημένο μου. Διαρκώς ανεβάζω τον πήχη όσο πιο ψηλά γίνεται, στοχεύοντας να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Πάντα αναζητώ project με προκλήσεις. Όπως λέει και το αγαπημένο μου απόφθεγμα του Κομφούκιου «Διάλεξε μια δουλειά που σου αρέσει και δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια μέρα στην ζωή σου» – έτσι και εγώ αισθάνομαι ευλογημένη!

Έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει σε έναν κόσμο γεμάτο άνθη, ως μέλος της οικογενειακής επιχείρησης – Moustakis Flower Company, απέκτησα ενδιαφέρον για τα όμορφα χρώματα και τις ευχάριστες μυρωδιές. Η αγάπη μου για την διακόσμηση με οδήγησε στο να μελετήσω για τις αρχές του σχεδιασμού και της αρχιτεκτονικής στο Κολλέγιο Βακαλό, το οποίο συνείσφερε όχι μόνο στον εμπλουτισμό των γνώσεων μου αλλά και στην δημιουργία σταθερών βάσεων στις οποίες στηρίζομαι μέχρι σήμερα.

Θα με βρείτε να χάνομαι μέσα στα βιβλία σχεδίου και αρχιτεκτονικής και οτιδήποτε άλλο αφορά διακόσμηση, καθώς εμπνέομαι από όλα όσα με περιτριγυρίζουν. Το γκρι, το μαύρο, το λευκό και φυσικά το μπλε είναι τα αγαπημένα μου χρώματα. Μου αρέσει να περνάω χρόνο με τα ζωάκια μου και αισθάνομαι τυχερή που είμαι η μητέρα του Άθως – ενός αξιαγάπητου μαύρου Labrador. Φυσικά, ως κορίτσι του καλοκαιριού, μου αρέσει να κάνω surf, να περπατάω ξυπόλητη (αυτή είμαι!) και να βλέπω το “The Big Blue” ξανά και ξανά. Δεν θα σταματήσω ποτέ να ονειρεύομαι και να πιστεύω στην αληθινή αγάπη!

ΔΕΙΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Img 5336

Ηλίας Μουστάκης

Floral designer - Event producer

Η οικογενειακή μας επιχείρηση – Moustakis Flower Company, είναι για εμένα το σπίτι μου και είμαι χαρούμενος που συνεχίζω την πορεία του πατέρα μου. Έχοντας κατακτήσει την εμπειρία και την τεχνική που μεταδόθηκε από πατέρα σε γιο, ο μεγαλύτερος στόχος μου είναι διαρκώς να εξελίσσω την τέχνη μου στο κομμάτι της ανθοδετικής και των κατασκευών. Με αυτό τον τρόπο μπορώ να εκφράζομαι όσο γίνεται περισσότερο και, για εμένα, αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση!

 

ΔΕΙΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλάθι
Start typing to see products you are looking for.